teksti

Mitä tapahtuu valokaarivalon aikana?

Angela
tammikuu 29, 2021

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Työssä voi ilmetä lukemattomia vaaroja. Yksi vaarallisimmista työntekijöille aiheutuvista uhista on valokaari. Valokaari on sähköongelma, joka voi aiheuttaa omaisuusvahinkoja, tulipaloja, räjähdyksiä, vakavia vammoja ja jopa kuoleman. Yritysten on asetettava ennaltaehkäisy etusijalle henkilöstön ja omaisuuden turvallisuuden vuoksi. Tutustu tässä lyhyessä erittelyssä siihen, mitä valokaarisalaman aikana tapahtuu.

Syyt

Valokaarisalamilla on monia mahdollisia syitä. Teknisesti ilmaistuna se aiheutuu, kun useat sähköjohtimet ovat liian lähellä toisiaan, jolloin niiden läpi kulkee huomattavia vikavirtoja. Pieni resistanssi päästää virran virtaamaan johtimien välissä olevan ilman läpi, mikä aiheuttaa valokaarileimahduksen.

Tämä voi johtua mistä tahansa seuraavista syistä:

 • Ylimääräinen pöly, roskat tai korroosio sähköjohtimissa tai niiden ympärillä.
 • Staattinen sähkö
 • Suurjännitekaapelit
 • Alttiina olevat jännitteiset johdot tai liitännät
 • Altistuminen nesteille tai kosteudelle
 • Käyttäjän tai työntekijän virhe
 • Eristysvauriot, aukot tai kuluminen
 • Kytkentäpaneelin esteet
 • Epäasianmukaiset turvallisuustoimenpiteet, työntekijöiden koulutus ja muut tekijät.

Seuraukset

Valokaarileimahdus voi aiheuttaa niin kuumia räjähdyksiä, että ne aiheuttavat tulipaloja, paineaaltoja ja mahdollisesti sulan metallin sirpaleita, jotka lentävät ilmassa. Nämä räjähdykset ovat erittäin vaarallisia, ja niihin suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti. Alla on lueteltu joitakin mahdollisia valokaariräjähdyksen seurauksia:

 • Vammat, mukaan lukien vakavat vammat
 • Kuolema
 • Omaisuusvahingot
 • Laitevauriot
 • Turvallisuusriskit välittömille ja ympäröiville alueille

Ehkäisymenetelmät

Valokaari voi tapahtua ilman varoitusta, jolloin työntekijät ja laitos ovat vaarassa joutua kärsimään vakavista seurauksista. Paras mahdollinen ennaltaehkäisymenetelmä on investoida työmaasi valokaariarviointiin. Valokaariarvioinnin tulisi sisältää seuraavat palvelut:

Site Walk Down

Yksityiskohtainen tarkastus tarkoittaa ammattitaitoisen insinöörin ja valokaarikonsultin suorittamaa tarkastusta, jonka tarkoituksena on havaita mahdolliset laitteiden toimintahäiriöt, epänormaalit virran kulkureitit ja maasulkuviat.

Oikosulkuanalyysi

Oikosulkuanalyysillä määritetään, onko laitteesi asennettu käsittelemään turvallisesti tuhoavia virtoja.

Sähköinen koordinointianalyysi

Tällä tarkistetaan työmaan suojalaitteet sen turvallisuuden varmistamiseksi.

Arc Flash -analyysiraportti

Tämä raportti on täydellinen tutkimusmalli, jonka avulla voit tarkastella laajempaa kuvaa laitoksesi turvallisuudesta valokaariräjähdysten varalta.

Valokaarileimahduksen aikana voi tapahtua monia asioita. On tärkeää keskittyä siihen, että valokaarilamppujen esiintyminen työmaallasi estetään kokonaan. Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin jo tänään, jos haluat lisätietoja valokaarisalaman estämisestä asiantuntijaltamme. arc flash konsultit.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter