teksti

Miten suojella työntekijöitä valokaarivalon aiheuttamilta sähköiskuilta

Angela
lokakuu 30, 2020

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Valokaarilamppu on yksi yleisimmistä sähköpalojen syistä. Se voi johtaa räjähdyksiin, omaisuusvahinkoihin, loukkaantumisiin ja kuolemaan. Onneksi on olemassa keinoja, joilla voit suojella työntekijöitäsi valokaarisalamavammoilta ja -onnettomuuksilta. Tutustu erilaisiin tapoihin suojata työntekijöitä valokaarivalon aiheuttamilta vaaroilta.

Tarjoa koulutusohjelmia ja opeta työntekijöille valokaari-iskusta

Jokaisella työntekijällä pitäisi olla mahdollisuus oppia lisää valokaarilamppujen aiheuttamista vaaroista ja siitä, miten hän voi edistää omaa turvallisuuttaan ja hyvinvointiaan työpaikalla. Kaikille uusille työntekijöille olisi järjestettävä kattava kurssi valokaari-iskusta - vaaroista, syistä ja siitä, miten he voivat suojautua ja vähentää riskiä.

Myös nykyisillä ja pitkään työskennelleillä työntekijöillä olisi oltava mahdollisuus oppia jatkuvasti uudelleen ja saada kertausta kaikista aiemmin mainituista valokaarivalotiedoista.

Tarjoamalla työntekijöille asianmukaista koulutusta ja tiedonsaantia voidaan vähentää valokaarilamppujen riskiä ja auttaa heitä suojautumaan, jos valokaarilamppu sattuu.

Tarjota asianmukaiset henkilökohtaiset suojavarusteet

Varaa kaikille työntekijöillesi asianmukaiset henkilökohtaiset suojavarusteet (PPE). Se auttaa suojaamaan herkkiä kehon alueita vahingoittumiselta valokaarileimahduksen sattuessa. Alla on lueteltu eri henkilökohtaisia suojaimia, joiden saatavuus ja oikea käyttö on varmistettava jokaiselle työntekijälle.

  • Silmien suojaus
  • Kasvonsuojat
  • Suojalasit
  • Liekinkestävät vaatteet

Kaikkien työntekijöiden käyttämien henkilönsuojainten on oltava AF-luokiteltuja ja kestettävä korkeita lämpötiloja.

Suojaa laitoksesi valokaari-iskuilta

Valokaarilamppujen riskin vähentäminen laitoksessasi on ehdottomasti paras tapa suojella työntekijöitäsi. Tehokkain tapa suojata laitoksesi valokaarilamppujen varalta on käyttää valokaarilamppuasiantuntijoita valokaarilamppujen arvioinnin suorittamiseen. Arviointiin sisältyy yksityiskohtainen tarkastus paikan päällä, laitoksellesi parhaiten soveltuvan ohjelmiston käyttö, sähkökoordinaatioanalyysi, oikosulkuanalyysi, valokaarivaloanalyysiraportti ja valokaarivalokilpien tuottaminen.

Valmista työntekijäsi ja laitoksesi työn vaaroihin oppimalla lisää siitä, miten työntekijöitä voidaan suojata valokaarisäteilyltä. Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin jo tänään valokaarisalamalähdettä koskeva lainaus yrityksellesi.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter