teksti

Arc Flash -vaarat

Angela
lokakuu 29, 2019

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Valokaarileimahdus syntyy, kun sähkövirta kulkee ilman läpi, kun sähköistettyjen johtimien välinen eristys ei riitä pitämään jännitettä. Sen tiedetään johtuvan pölystä, työkaluista, jyrsijöistä ja muista tekijöistä katkaisijan tai huoltotilan alueella. Yleisin syy on kuitenkin henkilökohtainen virhe. Seuraavassa on lueteltu vain muutamia valon, äänen ja lämmön vaarallisia tasoja aiheuttavan valokaaren vaaroja.

Palo

Valokaarisalama voi aiheuttaa tulipalon. Valokaarileimahduksen aikana voi syntyä aurinkoa kuumempia lämpötiloja. Tämä johtaa palovammoihin, tulipaloihin ja paljon muihin vahinkoihin. Tämä voi mahdollisesti polttaa työntekijöitäsi, sytyttää syttyviä esineitä, levitä koko alueelle ja aiheuttaa tuhoa palvelualueelle ja siellä oleville.

Kuolemaan johtavien palovammojen tiedetään tapahtuvan uhreille, jotka ovat muutaman metrin päässä valokaarileimahduksesta, ja vakavien palovammojen tiedetään vaikuttavan noin 10 metrin päässä oleviin uhreihin. Jos työntekijöillä ei ole palonkestäviä vaatteita, vaatteet voivat helposti palaa iholle ja aiheuttaa pysyviä, vakavia vammoja. Vammat vaihtelevat lievistä palovammoista hermovaurioihin, mahdolliseen sokeuteen, kuulon menetykseen, kolmannen asteen palovammoihin ja mahdolliseen kuolemaan.

Lentävät esineet

Räjähdyksen aiheuttamat lentävät esineet ovat pääasiassa sirpaleita. Suurin osa valokaarileimahduksen aiheuttamista sirpaleista on sulan metallin pisaroita. Nämä voivat lentää mihin tahansa suurella nopeudella tietyllä säteellä - riippuen valokaarileimahduksen vakavuudesta ja koosta. Se voi tyypillisesti läpäistä ihmisen ihon jopa kolmen metrin etäisyydeltä.

Erilaiset vammat

Valokaarileimahdus voi aiheuttaa monia vammoja, kuten vakavia palovammoja, kuulovaurioita, sokeutta tai näkövammoja, hermovaurioita, sydänpysähdyksiä ja mahdollisesti kuoleman. Koska noin kaksi kolmasosaa valokaari-iskutapahtumista johtuu inhimillisestä erehdyksestä, on tärkeää kouluttaa työntekijät hyvin ja teettää valokaari-iskuarviointi, jotta voidaan varmistaa työmaasi turvallisuus.

Varmista, että työpaikkasi täyttää OSHA-standardit, mukaan lukien valokaarivalon riskien minimointi. Jos kyseessä on valokaarisalamalähdettä koskeva lainausota meihin yhteyttä jo tänään.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter