teksti

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet valokaari-iskuja vastaan

Angela
marraskuu 18, 2021

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Sähköjärjestelmiin liittyy valokaarileimahduksen vaara. Valokaarileimahdukset ovat räjähdyksiä, jotka syntyvät, kun sähkövirta poikkeaa suunnitellulta reitiltään ja kulkee ilmassa johtimesta toiseen. Kun johtimien välissä ei ole riittävästi eristystä pitämään virran jännitettä, energia karkaa voimakkaana räjähdyksenä, joka lähettää kuumia sirpaleita ilmaan.

Kaariräjähdykset ovat vaarallisia sekä ihmisille että rakenteille. Ne voivat aiheuttaa tulipaloja, omaisuusvahinkoja, katastrofaalisia vammoja ja paljon muuta. Onneksi näitä tapahtumia voi ehkäistä. Seuraavassa on neljä ennaltaehkäisevää toimenpidettä valokaariräjähdyksiä vastaan, jotta laitoksesi pysyy turvallisena.

Asenna etäohjelmisto

Yksi tapa ehkäistä valokaarilamppuja ja pitää työntekijät turvassa on asentaa etävalvonta-, ohjaus- ja diagnostiikkaohjelmisto, jotta voit valvoa sähköjärjestelmiäsi etäältä.

Ohjausohjelmiston avulla voit suorittaa useimmat tehtävät etänä tai turvalliselta etäisyydeltä. Valvontaohjelmisto antaa sinulle varoituksen, jos jokin menee pieleen, ja jättää työntekijöille juuri tarpeeksi aikaa siirtyä pois vaaran tieltä. Diagnostiikkaohjelmisto kertoo, mikä tarkalleen ottaen meni pieleen, jotta voit estää vastaavanlaiset tapahtumat tulevaisuudessa.

Käytä valokaaren kestäviä laitteita

Valokaarenkestävät laitteet voivat pitää työntekijät ja laitoksen turvassa valokaarisalaman sattuessa. Valokaarenkestävät laitteet sitovat sähköenergian ja ohjaavat sen kanavien ja tuuletusaukkojen kautta rakennuksen ulkopuolelle. Vaikka ne eivät välttämättä estä valokaarileimahduksen syntymistä, ne estävät suurimman osan valokaarileimahdukseen liittyvistä vahingoista.

Merkitse laitteesi

Tämä on nopea ja yksinkertainen ennaltaehkäisevä toimenpide valokaarilamppua vastaan. Merkitsemällä kaikki laitteet, jotka voivat mahdollisesti aiheuttaa valokaarisalaman, kuten sähkötaulut, kytkintaulut ja muuntajat, kerrot työntekijöille, missä vaaratilanteet ovat olemassa.

Useimmat valokaarileimahdukset johtuvat inhimillisistä virheistä. Kun työntekijät tietävät, että laite on mahdollisesti vaarallinen, he ovat yleensä valppaampia sen läheisyydessä, mikä voi estää valokaarisalaman aiheuttavia virheitä.

Hanki Arc Flash -tutkimus

Valokaari-analyysi on yksi parhaista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä, joita voit toteuttaa. Valokaarisädeanalyysin aikana ryhmä ammattitaitoisia sähköinsinöörejä tutkii sähköjärjestelmäsi ja etsii kaikki ongelmat, jotka voivat aiheuttaa valokaarisäteen. Kun analyysi on valmis, he esittelevät havaintonsa ja antavat suosituksia järjestelmän turvallisuuden parantamiseksi.

Etsitään sähkötekniikan asiantuntijat tehdä sähköjärjestelmälle valokaarianalyysi? Voit luottaa Dreiym Engineeringin kokeneisiin insinööreihin. Ota meihin yhteyttä ja sovi konsultaatiopalvelusta jo tänään.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter