teksti

Potentiaalin laskun menetelmän käytön edut

Angela
toukokuu 16, 2023

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

The maadoituselektrodi sähköjärjestelmässäsi yhdistää kaikki järjestelmän osat maahan. Tämä järjestelmä siirtää ei-toivotut jännitteet, kuten salamaniskut, turvallisesti pois järjestelmästäsi. Tehokkaan elektrodijärjestelmän suunnittelemiseksi maaperän resistiivisyys ja maa on mitattava asianmukaisesti.

Potentiaalipudotusmenetelmä on erittäin tarkka tapa testata maaperän resistiivisyyttä, ja siihen liittyy monia etuja. Miksi sinun pitäisi käyttää tätä menetelmää maadoituselektrodijärjestelmässäsi?

Miten Fall-of-Potential-menetelmä toimii

Kun palkkaat testausyrityksen suorittamaan potentiaalin putoamisen maastotestauksen, se noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Ensin ne irrottavat kyseisen maadoituselektrodin järjestelmästä.
  • Sitten he kytkevät testauslaitteensa tähän maadoituselektrodiin.
  • Kolmipistemenetelmää varten he asettavat kaksi paalua maaperään noin 20 metrin päähän elektrodista.
  • Testauslaitteisto tuottaa virran elektrodin ja ulomman paalun välille.
  • Testeri käyttää Ohmin lakia (jännite = virta x resistanssi) maadoitusresistanssin laskemiseen.

Potentiaalitestauksen edut

On olemassa muutamia erilaisia menetelmiä, joita maastotestausyritykset maaperän resistiivisyyden mittaamiseen, kuten kiinnitysmenetelmä ja kiinnitetyn sauvan tekniikka. Potentiaalipudotusmenetelmällä on muutamia etuja näihin muihin testeihin verrattuna.

Korkea tarkkuus

Koska maadoitustesterit käyvät edellä kuvatut vaiheet läpi useita kertoja testauksen aikana, tulokset ovat erittäin luotettavia. Potentiaalivirheiden testaus vaatii ylimääräistä aikaa ja vaivaa verrattuna muihin testausmenetelmiin, mutta työ on sen arvoista tarkkojen tulosten vuoksi.

Testauspaikan koon joustavuus

Potentiaalipoikkeamatestaus vaatii usein paljon tilaa, mutta sitä voidaan käyttää kaikenkokoisten sähköjärjestelmien testaamiseen. Potentiaalipoikkeamamenetelmät ovat huomattavan monipuolisia, ja siihen on syynsä, miksi tätä menetelmää on käytetty jo 1900-luvulta lähtien!

Tietojen tallennuksen helppous

Uusimmat maadoittajien käyttämät testauslaitteet mahdollistavat kaikkien tietojen tallentamisen joko sisäiseen muistiin tai kätevään mobiilisovellukseen. Tämä tekniikka on erittäin houkutteleva testausyrityksille, joilla on useita eri asiakkaita, sillä kaikki testitulokset voidaan luokitella ja tallentaa helposti.

Miksi sinun pitäisi käyttää Fall-of-Potentialia

Mainitsimme lyhyesti joitakin muita käytettävissä olevia maaperän testausmenetelmiä, kuten kiinnitetyt sauvatekniikat ja puristimet, mutta potentiaalin putoamismenetelmä antaa yksityiskohtaisimmat ja luotettavimmat tulokset maaperän resistiivisyydestä. Maatutkijoiden ylimääräinen aika, jonka he käyttävät paalujen siirtämiseen ja sähköisten lukemien saamiseen, kannattaa pitkällä aikavälillä.

Jos sinun on testattava sähköjärjestelmän ympärillä olevan maan resistiivisyys, kannattaa harkita, mitä etuja on potentiaalipudotusmenetelmän käyttämisestä maaperän testaamiseen. Dreiym Engineeringin palveluksessa on maaperän testaukseen erikoistunut asiantuntijaryhmä, joka käyttää aikaa tarkkojen mittausten tekemiseen maaperän resistiivisyydestä.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter