teksti

5 merkkiä siitä, että sähköjärjestelmäsi on ylikuormitettu

Angela
kesäkuu 1, 2023

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Ylikuormitetut virtapiirit ovat yleisin tulipalon syy, olipa kyse sitten kodista tai työmaasta. Suojaa itsesi ja muut tältä suurelta riskiltä opettelemalla varoitusmerkit, joita on syytä tarkkailla. Selvitä, miten voit todeta, onko sähköjärjestelmäsi ylikuormittunut.

Välkkyvät valot

Kun sytytät valot, välkkyvätkö ne ja antavatko ne vain hämärää valoa? Jos lamput ovat hyvässä kunnossa, ongelma voi johtua siitä, että liian monet laitteet käyttävät samaa virtapiiriä. Sinun on vaihdettava sähkökeskuksesi, jos siinä ei ole riittävästi virtaa kaikille käyttämillesi sähkölaitteille.

Paneeli on lämpimän tuntuinen

Seuraavan kerran kun käytät sähkökeskusta, pidä kättäsi hetki sen päällä. Jos se tuntuu lämpimältä tai kuumalta, järjestelmäsi on todennäköisesti ylikuormittunut. Vanhemmat sähkökeskukset - yli 25 vuotta vanhat - käyvät ikääntyessään yleensä kuumina; vaihda sähkökeskuksesi, jos se kuumenee säännöllisesti.

Pistorasiasta tuleva polttava haju

Jos huomaat polttavan hajun aina, kun kytket jotain pistorasiaan, syynä voi olla ylikuormittunut virtapiiri. Haju voi johtua kaapeleiden sulaneesta muovista tai jopa seinien puusta. Irrota kaikki pistorasia turvallisuussyistä ja pyydä apuun sähköalan konsultointipalvelut ammattilaiselta neuvoja sähkökeskuksen vaihtamiseen.

Katkaisija laukeaa jatkuvasti

Sähköjärjestelmän katkaisija on suunniteltu suojaamaan sitä ylikuormitukselta; sen on tarkoitus laukaista aina, kun se havaitsee, että järjestelmään otetaan liikaa virtaa. Katkaisija, joka laukeaa jatkuvasti - varsinkin kun yrität kytkeä uuden laitteen - yrittää todennäköisesti ilmoittaa, että järjestelmäsi on ylikuormittunut.

Buzzing ääni laitteista

Sinun pitäisi tuntea sähköjärjestelmäsi äänet, kun se toimii tarkoitetulla tavalla. Jos huomaat virtapiiriin kytketyistä laitteista tulevan uusia ääniä, kuten surinaa tai naksumista, on järjestelmä voi olla ylikuormitettu.

Vaikka sinulla olisi harvoin ongelmia sähköjärjestelmän kanssa, on viisasta tutustua merkkeihin, jotka saattavat olla ylikuormitettuja. Aina kun kytket uuden laitteen, huomaa, miten muu järjestelmä reagoi. Jos huomaat kotisi sähkökeskuksessa jonkin edellä mainituista varoitusmerkeistä, ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin saadaksesi arvokkaita konsultointipalveluja ja ammattitaitoista neuvontaa.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter