teksti

Hyötyjä maastotestauksesta kaupallisessa rakennuksessa

Angela
joulukuu 21, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Vaikka sähkö on välttämätöntä, se voi olla myös vaarallista. Siksi yritykset ympäri maailmaa suorittavat erilaisia sähköjärjestelmien rakennetestejä poistaakseen tietyt riskit ja vaaratekijät. Lue lisää, jos haluat tietää lisää liikerakennuksen maatestauksen tehtävistä, tarkoituksesta ja hyödyistä.

Maadoitustestauksen ymmärtäminen

Ennen kuin perehdymme maatestauksen hyötyihin, on tärkeää, että ymmärrät tämän prosessin tarkoituksen ja tehtävät. Kansallisen sähkölainsäädännön (National Electrical Code) standardoimalla tarkastuksella testataan rakennuksen maadoitusjärjestelmän "maadoituspiiri". Tämä matalaimpedanssinen sähköinen reitti on hätäreitti sähkölle fyysisen kosketuksen aikana, ja se pelastaa ihmiset iskuihin liittyviltä vammoilta tai pahemmilta seurauksilta.

Maadoitustestauksella pyritään selvittämään, onko sähköjärjestelmä asennettu oikein ja toimiiko se normaalisti. Tarkemmin sanottuna siinä analysoidaan maadoituksen resistanssi, jotta mahdolliset turvallisuus- ja suorituskykyongelmat voidaan havaita paremmin. Kun testi on suoritettu, sähkötekniikan yritys käyttää maaperätestauksen tuloksia asianmukaisten korjausten tekemiseen huoltamalla rakennuksen järjestelmää.

Lisääntynyt työturvallisuus

Kukaan ei halua työskennellä tarpeettoman vaarallisessa ympäristössä, joten kaupallisten yritysten ja rakennusten säännöllinen maaperän testaus on korvaamaton tekijä työntekijöiden turvallisuuden parantamisessa. Ilman asianmukaista maadoitusta korkeajännitesähkö tunkeutuu ihoon. Jos sähkövirta sisältää tarpeeksi ampeeria, se voi aiheuttaa vakavia kudosvaurioita ja jopa kuoleman. Lisäksi maadoittamattomat järjestelmät ovat vaarassa tuottaa "hyppysähköä", joka aiheuttaa valokaarileimahduksia ja sähköpaloja. Onneksi yksi helpoimmista tavoista vähentää näiden onnettomuuksien todennäköisyyttä on maadoitustestaus ennen asennusta ja vuosittain.

Lisääntynyt laitteiden suojaus

Vaikka työntekijöiden suojelu on jokaisen rakennuksen johtajan ensisijainen tavoite, maastotestien tarkoituksena ei ole pelkästään estää loukkaantumisia. Itse asiassa tämä testausprosessi auttaa estämään herkkien sähkölaitteiden vaurioitumisen ylijännitteistä. Sen lisäksi, että virheellinen maadoitusjärjestelmä vaikuttaa laitteiden suorituskykyyn, se voi aiheuttaa myös merkittävää tiedonmenetystä, mikä haittaa yrityksen kykyä toimia menestyksekkäästi. Ilman asianmukaista maadoitustestausta kaikki sähköjärjestelmään kytketyt laitteet ovat vaarassa kärsiä vakavia vaurioita salamaniskujen ja myrskyjen aikana.

Viime kädessä maatestauksen hyödyt liittyvät työntekijöiden ja laitteiden hyvinvointiin. Jos tarvitset ennakoivia testauspalveluja yrityksellesi, ota yhteyttä Dreiym Engineering -tiimiimme jo tänään saadaksesi lisätietoja ja apua!

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter