teksti

Mikä aiheuttaa katodisuojauksen häiriöitä?

Angela
kesäkuu 16, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Missä on kasvua, siellä on myös rappeutumista. Ja missä on metallia, siellä on väistämättä korroosiota. Tämä pätee erityisesti metalliin, joka on haudattu maan alle, kuten teräsputkiin.

 

Monet yritykset turvautuvat katodiseen suojaukseen maanalaisen korroosion vaikutusten torjumiseksi. Vaikka tämä on tyypillisesti tehokas ennaltaehkäisykeino, se ei ole aina idioottivarma. Tämä on ilmeistä katodisuojauksen häiriöiden tapauksessa. Tieto siitä, mitä se on ja mikä aiheuttaa katodisuojauksen häiriöitä, on avain putkistojen pitkäikäisyyden suojaamiseen.

Katodisuojausta koskeva katsaus

Katodisuojauksen häiriöiden selittäminen ei olisi täydellistä ilman keskustelua itse katodisuojauksesta. Katodisuojaus on menetelmä, jolla suojellaan maanalaisia metallirakenteita liittämällä ne positiivisesti varautuneeseen metallipintaan, jota kutsutaan anodiksi. Suurin osa korroosiosta siirtyy anodille, ja suojattu pinta pysyy ehjänä. Tämä prosessi voi lisätä putkesi käyttöikää jopa 20 vuotta.

Mikä on katodinen häiriö?

Katodisuojauksen häiriö syntyy, kun ylimääräinen sähkövaraus häiritsee anodin ja suojatun metallipinnan välistä sähkövirtaa. Tämä häiriö estää katodisuojausta toimimasta tehokkaasti. Mikä pahempaa, se voi mahdollisesti pahentaa korroosion vaikutuksia.

Katodisten häiriöiden yleiset syyt

Useimmat katodisuojauksen häiriöiden syyt johtuvat ihmisen valmistamista laitteista, jotka kantavat sähkövarausta. Monissa tapauksissa liian lähelle katodijärjestelmääsi rakennettu ylimääräinen katodisuojausjärjestelmä voi aiheuttaa häiriöitä. Virran lähteen ei kuitenkaan tarvitse tulla maan alta. Toisinaan myös suurjännitteiset sähkölaitoksen johdot voivat mahdollisesti aiheuttaa häiriöitä.

Katodinen häiriö voi olla peräisin myös luonnollisemmista lähteistä. Valaistusiskut putkistoissa tai niiden läheisyydessä voivat vähentää katodisuojauksen häiriöitä, jos järjestelmässä ei ole sisäänrakennettuja laitteita, jotka lieventävät tällaisia vahinkoja.

Katodisuojauksen häiriöiden vähentäminen

Tietoisuus on avainasemassa katodisuojauksen häiriöiden estämisessä. Kun olet tietoinen siitä, mikä aiheuttaa korroosiota - liian lähekkäin sijoitetut katodisuojausjärjestelmät, voimalinjat jne. - voit suunnitella järjestelmät sen mukaisesti. Voit myös asentaa laitteita, kuten katodisia erottimia, purkaimia ja eristäviä kipinävälejä, jotka auttavat ohjaamaan salaman pois työmaalta.

Toinen tärkeä vaihe on, että ammattilaiset tarkastavat sivustosi. Nämä tarkastukset voivat auttaa tunnistamaan mahdolliset katodisten häiriöiden lähteet. Siksi Dreiym Engineering on ylpeä siitä, että se voi tarjota katodisuojauksen testaus varmistaa, että katodijärjestelmät toimivat kuten pitääkin.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter