teksti

Lyhyt katsaus 3 eri sähkökuormitustyyppiin

Ellen Eames
elokuu 11, 2023

Kun insinöörit puhuvat sähkökuormasta, he viittaavat usein joko sähköenergiaa käyttävään laitteeseen tai virtapiirin läpi kulkevaan tehon määrään. Sähkökuorman ymmärtäminen on olennaista, kun haluat selvittää, kuinka paljon sähköä kotisi tai toimistosi kuluttaa.

Tarkastellaan lyhyesti kolmea sähkökuorman päätyyppiä ja niiden käyttöä. Jos tarvitset järjestelmällesi kuormitusanalyysin, ota yhteyttä Dreiym Engineeringin ammattilaisiin.

Resistiivinen kuorma

Resistiivinen sähkökuorma on kuormaa, joka sisältää lämmityselementin, kuten leivänpaahtimet, hehkulamput ja kahvinkeittimet. Tämäntyyppinen sähkökuorma ottaa virtaa sinimuotoisena aaltona, joka toimii yhdessä jännitteen säännöllisten nousujen ja laskujen kanssa. Resistiiviset kuormat keskeyttävät energiavirran kyseisessä sähköpiirissä ja muuttavat sen lämpöenergiaksi eli lämmöksi.

Induktiivinen kuorma

Jos sinulla on sähkölaite, joka toimii moottorilla, se käyttää todennäköisesti induktiivista kuormaa. Moottoroitu elektroniikka, jossa on liikkuvia osia, kuten tuulettimet, ilmastointilaitteet, astianpesukoneet ja pölynimurit, sisältää usein magneettikentän. Magneettienergia on varastoituna moottorin kelan sisälle, ja kun energia kulkee sen läpi, se muuttaa sähkövirran liike-energiaksi.

Kun resistiivisen kuorman virrassa on kaksi sinimuotoista aaltoa (virta ja jännite), jotka liikkuvat samanaikaisesti, induktiivisen kuorman virta-aalto jää jälkeen jänniteaallosta.

Kapasitiivinen kuorma

Kapasitiiviset sähkökuormat eroavat kahdesta muusta tässä oppaassa mainitusta kuormatyypistä, koska niitä ei ole olemassa yksinään. Pikemminkin nämä sähkökuormat on suunniteltu ohjaamaan induktiivisten ja resistiivisten kuormien käyttämää tehoa, usein kondensaattoriksi kutsutun laitteen avulla.

Kapasitiivisissa kuormissa virta-aalto saavuttaa huippunsa ennen jänniteaaltoa. Näillä kuormatyypeillä on korkein tehokerroin kaikista tässä käsitellyistä kuormista. Verkkosivu sähköisen kuormituksen analyysi antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, kuinka tehokkaasti kondensaattorisi antaa virtaa sähköpiirillesi.

Kaikki nämä sähkökuormat toimivat sopusoinnussa toistensa kanssa monissa sähköpiireissä, ja ne syöttävät virtaa erilaisille laitteille ja kalusteille. Tämän lyhyen katsauksen avulla kolmeen erityyppiseen sähkökuormaan saat paremman käsityksen siitä, miten sähkövirta muuttuu käyttökelpoiseksi energiaksi.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter