teksti

Rakennushankkeen sähköturvallisuus virheitä välttää

Angela
tammikuu 4, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Kun työskentelet rakennustyömaalla, joudut väistämättä kosketuksiin sähkökomponenttien kanssa. Sähkö antaa virtaa laitteille ja työkaluille. Rakennuksissa tarvitaan tietenkin sähköjohtoja valoja, laitteita ja muuta varten.

 

Vaikka sähkö on välttämätön osa jokaista rakennushanketta, se on myös vaarallista, jos sitä käsitellään väärin. Sähköisku ei ole naurun asia. Miten siis työskennellä turvallisesti sähkön parissa ja sen kanssa rakennustyömaalla? Tässä on neljä rakennushankkeen sähköturvallisuusvirhettä, joita kannattaa välttää.

Virheellinen maadoitus

Virheellinen maadoitus on yksi yleisimmistä OSHA:n sähköalan rikkomuksista. Varmista ennen töiden aloittamista, että sähkölaitteet on maadoitettu asianmukaisesti. Tämä vähentää huomattavasti sähköiskun ja muiden sähkövaarojen riskiä. Maasulkukytkimiä (GFCI) tulisi käyttää aina tarvittaessa. Niiden käyttö on erityisen tärkeää, kun työskentelet veden tai muiden johtimien läheisyydessä.

Paljaat sähköosat

Kun asennat tai muutat sähköjärjestelmän osia, saatat paljastaa joitakin osia, kuten johtoja. Jos joku koskettaa vahingossa näitä paljaita osia, hän voi saada sähköiskun tai palovamman. Voit vähentää tämän todennäköisyyttä merkitsemällä alttiit osat tai asettamalla niiden ympärille esteitä, jotta muut pysyvät turvallisen välimatkan päässä.

Työskentely märissä olosuhteissa

Puhdas vesi johtaa huonosti sähköä, mutta useimmat vesistöt eivät ole puhtaita. Niissä on runsaasti ionimolekyylejä, jotka voivat johtaa sähköä. Tämä tarkoittaa, että työskentely märissä olosuhteissa on erittäin vaarallista, koska sähkö liikkuu nopeasti veden läpi ja voi aiheuttaa sähköiskun kaikille lätäköissä seisoville. Vältä työskentelyä märissä olosuhteissa aina, kun se on mahdollista, jotta sähkövammojen riski pienenee.

Turvattomat laitteet

Seuraava vältettävä rakennushankkeen sähköturvallisuusvirhe on vaarallisten laitteiden käyttö. Ovatko sähkölaitteesi hyvässä kunnossa? Vanhoissa ja vaurioituneissa laitteissa on todennäköisemmin toimintahäiriöitä kuin uusissa tai hyvin huolletuissa laitteissa. Jos laitteesi on huonokuntoinen, lähetä se korjattavaksi tai vaihda se.

Sääntöjen ja määräysten noudattamatta jättäminen

Sinun on aina noudatettava OSHA:n ja NFPA:n ohjeita sähkölaitteiden parissa ja niiden kanssa työskentelystä. Nämä ohjeet muuttuvat säännöllisesti, joten vaikka luuletkin osaavasi ne ulkoa, ei ole pahitteeksi tarkistaa niitä silloin tällöin varmistaaksesi, että turvallisuuskäytäntösi ovat ajan tasalla.

Tarvitsetko apua sähköprojektissa? Dreiym Engineeringin tiimi sähkötekniikan asiantuntijat on palveluksessanne. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja palveluistamme tai varataksesi konsultaation.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter