teksti

Lyhyt johdanto aaltoilun ja transienttien mittaamiseen

Angela
helmikuu 7, 2023

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Onko virtalähteesi vikaantunut tai toiminut huonosti? Kutsu oikeusinsinööri suorittamaan virtalähteen aaltoilu- ja transienttimittaus. Tässä lyhyessä johdannossa transientti- ja aaltoilumäärityksiin hahmotellaan aaltoilu- ja transienttitietojen funktio ja käsitellään tehokkaita mittausmenetelmiä.

Mikä on aaltoilujännite?

Elektroniikan alalla rippelijännite on vaihtovirtalähteestä sisäisesti kytkeytyvän virtalähteen tasavirran (DC) jäännöskomponentti. Kuormalla eli energiaa kuluttavalla piirin osalla on suora vaikutus aaltoilun määrään. Virtalähteen värähtelymittaukset edellyttävät yleensä, että kuorma on täynnä tarkkojen tulosten varmistamiseksi.

Jännitteen mittaaminen

Saadaksesi tarkkoja ja hyödyllisiä tuloksia aaltoilujännitteen mittauksesta, on käytettävä rikostekninen tutkimuslaitos testaa virtalähdettä täydellä kuormituksella ja erilaisilla tulojännitteillä. Mittauksessa käytetään yhtä oskilloskooppitunnistinta, joka asetetaan joko lähtökondensaattorin tai valmistajan määrittelemän ulkoisen kondensaattorin yli.

Mikä on transienttivaste?

Kuormitus (jota käsiteltiin edellä) ei yleensä ole koko ajan täydellä kapasiteetilla. Kun kuorma muuttuu, lähtöjännite muuttuu sen mukana, mikä aiheuttaa transienttisen vasteen, kun piiri mukautuu. Transienttisen vasteen taso määrää, kuinka nopeasti virtalähde voi toipua sähkökuorman äkillisestä muutoksesta.

Transienttisen vasteen mittaaminen

Vaikka rippelijännitteen mittaamiseen tarvitaan vain yksi oskilloskooppianturi, insinööri käyttää kahta anturia saadakseen tarkan transienttivasteen lukeman. He asettavat ensimmäisen anturin virtalähteen ulostulon poikki ja käyttävät sitten toista anturia virran tai signaalin kanssa samanaikaisesti virtalähteen kuormituksen muutoksen kanssa. Tämä toinen anturi toimii liipaisimena, joten voit nähdä selvästi lähtöjännitteen poikkeaman.

Oskilloskooppitekniikat

Virtalähteesi testaava insinööri käyttää oskilloskooppia lukeman tekemiseen. On olemassa kaksi tehokasta tekniikkaa, joilla minimoidaan anturin (antureiden) luoma maasilmukka tarkkojen tulosten varmistamiseksi.

Kärki ja tynnyri

Eräässä mittausmenetelmässä maanpäällinen suojus ja koettimen pidike poistetaan niin, että sekä koettimen kärki että tynnyri tulevat näkyviin. Insinööri kiinnittää altistuneen kärjen lähtöjännitteeseen ja kallistaa tynnyriä niin, että se koskettaa maata kärjen lähellä olevassa kohdassa.

Paperiliitin

Tämä menetelmä on samanlainen kuin kärki ja tynnyri, mutta siihen on lisätty pieni kela lankaa anturin tynnyrin ympärille. Langan lyhyt johto muodostaa anturiin pinsettien kaltaisen kärjen, joka mahdollistaa sijainnin joustavuuden ja pitää silmukka-alueen pienenä ja suljettuna.

Tarkat aaltoilun ja transienttien mittaukset auttavat oikeusinsinööriä määrittämään sähkövian syyn. Me Dreiym Engineeringissä toivomme, että tämä lyhyt esittely on auttanut sinua ymmärtämään näitä kahta olennaista piirimittausta.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter