teksti

Valokaarisalaman tärkeimmät syyt

Angela
huhtikuu 16, 2020

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Valokaarileimahdus tapahtuu, kun sähkövirta kulkee ilman läpi, kun sähköistettyjen johtimien välinen eristys ei ole riittävä pitämään jännitteen määrää. Valokaarisalama voi johtaa tulipaloon, lentäviin esineisiin, erilaisiin vammoihin ja valtaviin omaisuusvahinkoihin. Suojaa työmaasi ja työntekijäsi välttämällä tämäntyyppinen katastrofi. Tunne valokaarisalaman tärkeimmät syyt, jotta voit työskennellä sen estämiseksi työmaallasi.

Inhimillinen erehdys

Inhimillinen erehdys on suurin syy valokaarilamppuun. Kun työntekijä kiertää kulmia tai ei tarkista työtään kahteen kertaan, on todennäköisempää, että hän tekee virheen. Usein kokeneimmat työntekijät tekevät näitä virheitä, koska he ovat liian itsevarmoja eivätkä tarkista työtään kahteen kertaan. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin johtavan esineen pudottaminen laitekoteloon voi johtaa valokaarisalamaan. Jos haluat välttää inhimillisistä virheistä johtuvat valokaarivalot, kannusta työntekijöitäsi olemaan erityisen huolellisia työssään.

Ympäristökysymykset

Työmailla voi esiintyä ajan mittaan kertyviä asioita, kuten pölyä ja roskia. Lopulta nämä voivat luoda ympäristön, jossa sähkövirrat voivat helposti katketa, mikä johtaa valokaarileimahdukseen. Välttääksesi ympäristöstä johtuvat valokaarilamppujen syyt, puhdista ja pölytä työmaasi usein, erityisesti sellaisten alueiden ympärillä, joissa on sähkötöitä tai suuria koneita. Työmaan siivoaminen voi helposti unohtua, sillä monet pölyhiukkaset ovat helposti havaittavissa vasta, kun niitä on kertynyt paljon. Pyyhi laitteet ja sähkökytkentäkohdat säännöllisesti, jotta vältät tämän vaarallisen kerääntymisen.

Laitevika

Laitteet eivät ole täydellisiä, ja ne voivat vioittua. Joskus laitteiden vikaantuminen johtuu korroosiosta, osien toimintahäiriöistä tai jopa laitteiden ikääntymisestä. Tämä on yleisempää vanhemmissa laitteissa, mutta sitä voi tapahtua myös uusissa koneissa. Kun laitteet vioittuvat, sähkövirtaa voi kulkeutua liikaa sellaisiin osiin, jotka eivät pysty käsittelemään sitä kunnolla, mikä voi johtaa valokaarimyrskyihin. Tarkista laitteistosi toimivuus ja mahdolliset taustalla olevat ongelmat ennen käyttöä, jotta vältät valokaarisalamakatastrofin.

Jotta voit estää asianmukaisesti valokaarivalon aiheuttaman tuhon työmaallasi ja työntekijöiden mahdollisen loukkaantumisen, ota yhteys Dreiym Engineeringin ammattitaitoiseen arc flash konsultit. Voimme auttaa suojaamaan yritystäsi tunnistamalla mahdolliset ongelmakohdat ja auttamalla sinua laatimaan suunnitelman niiden ratkaisemiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter