teksti

Tapoja vähentää Arc Flash -tapahtumia

Angela
syyskuu 8, 2020

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Valokaarilamppu on yksi tärkeimmistä tulipalojen syistä teollisuudessa. Se on myös yksi potentiaalisesti tuhoisimmista. Valokaaripalo voi johtaa suuriin räjähdyksiin, joissa sulan metallin sirpaleet voivat lentää ilmassa ja aiheuttaa mittaamatonta vahinkoa tiloille ja jopa haavoittaa tai tappaa työntekijöitä. Valokaarileimahdus on seurausta siitä, että sähkövirta kulkee ilman läpi, eikä sähköistettyjen johtimien välissä ole riittävästi eristystä pitämään vallitsevaa jännitettä. Valokaari voi johtaa tulipaloihin, lentäviin esineisiin, mahdollisesti hengenvaarallisiin vammoihin ja suuriin omaisuusvahinkoihin. Valokaarisalaman aiheuttaa useimmiten inhimillinen erehdys, mutta on tapauksia, joissa se johtuu ympäristökysymyksistä tai laitevioista. Useimmat syyt ovat ehkäistävissä ja niitä voidaan seurata tarkasti. Tutustu alla olevaan oppaaseen, jossa kerrotaan tehokkaimmista tavoista vähentää valokaari-iskutapahtumia työmaallasi.

Vähennä käytettävissä olevaa vikavirtaa

Sähköinen vikavirta on virtapiirin läpi kulkeva virta, jota pidetään epänormaalina virtana. Sähköiset vikavirrat aiheuttavat valokaaren leimahduksen, kun ne kulkevat kahden jännitteisen johtimen välissä ilmassa. Tätä kutsutaan oikosuluksi, ja se voi aiheuttaa valokaari-ilmaisimen energiaa, koska se johtaa tyypillisesti paljon suurempaan virtaan kuin se, joka virtaa tyypillisesti vikavirtojen ulkopuolella. Käytettävissä olevan vikavirran pienentäminen pienentää vikavirran kokoa sen esiintyessä, mikä rajoittaa valokaaren välähdyksen mahdollisuutta. On olemassa muutamia menetelmiä, joilla vikavirran määrää voidaan vähentää laitoksissa ja kohteissa, joissa käytetään ei-virtarajoituskatkaisijoita (NCLB). Laitokset voivat käyttää huoltotöiden aikana avoimia kytkentöjä, käyttää korkearesistanssisia maadoitusjärjestelmiä, jotta virran ympärillä on todistetusti reitti, joka voi auttaa vikojen poikkeuttamisessa, ja käyttää virranrajoitusreaktoreita, jotka rajoittavat käytettävissä olevaa oikosulkuvirtaa, mikä tarkoittaa, että vikatilanteissa vapautuu vähemmän energiaa. Käytettävissä olevan vikavirran pienentäminen vähentää myös mahdollisen valokaaren leimahduksen määrää.

Työntekijöiden kouluttaminen

Valtaosa valokaarisalamoista johtuu inhimillisistä virheistä. Useimmat näistä virheistä voidaan vähentää tai jopa poistaa antamalla työntekijöille asianmukaista koulutusta alaansa ja yleiseen turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Monet inhimillisistä virheistä johtuvat valokaari-iskujen syyt voitaisiin ehkäistä tarjoamalla koulutusta ja suojavarusteita. Kun työntekijät eivät täysin ymmärrä, mitä mahdollisia seurauksia on siitä, että he säästävät tai eivät tarkista työtään kahteen kertaan, he tekevät todennäköisemmin virheitä. Kannusta työntekijöitä tarkistamaan työnsä joka kerta, erityisesti sähkötöiden yhteydessä. Säännöllinen koulutus ja työntekijöiden muistuttaminen siitä, että näennäisesti yksinkertaisetkin virheet voivat johtaa valokaarivaihtoon, voi vähentää huomattavasti laitoksesi riskiä. Monesti kokeneimmat työntekijät päätyvät tekemään virheitä, jotka johtavat valokaarisalamaan, koska he ovat niin itsevarmoja ja kokeneita. Muistuttaminen siitä, että heidän on näytettävä esimerkkiä uusille työntekijöille ja tarkistettava työnsä aina kahteen kertaan, on hyvä tapa lisätä tarkkaavaisuutta työntekijöissä. Kuukausittaisten kertaustilaisuuksien järjestäminen ja jatkuvien turvallisuuskurssien tarjoaminen on hyvä tapa edistää työntekijöiden turvallisuutta ja auttaa työntekijöitä ottamaan vastuuta työstään.

Puhdista ja huolla laitteet

Kun pölyä ja roskia kertyy työmaalle tai laitokseen, mikä on luonnollista ajan myötä, ympäristöstä tulee alttiimpi sähkövirran katkoksille. Työmaan usein tapahtuva puhdistaminen ja pölyjen pyyhkiminen voi auttaa vähentämään valokaarisalaman riskiä. Pölyn ja roskien kertyminen tapahtuu yleisesti suuriin koneisiin, minkä vuoksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota raskaisiin koneisiin ja suuriin laitteisiin. Nämä koneet ja laitteet käyttävät todennäköisesti paljon sähköä tai toimivat jopa alueilla, joilla tehdään sähkötöitä, joten niiden puhdistaminen on entistäkin tärkeämpää.

Toinen keino vähentää valokaari-iskutapahtumia laitoksessa tai työmaalla on suurten koneiden ja laitteiden säännöllinen huolto. Kun suuret koneet toimivat virheellisesti, ne voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä ja aiheuttaa valokaarisalaman laitoksessa. Kaikkia koneita ja laitteita olisi huollettava säännöllisesti, erityisesti niitä, jotka toimivat alueilla, joilla tehdään sähkötöitä, sillä ne aiheuttavat suuremman riskin. Kun pölyä ja roskia on vähemmän, valokaarilamppujen mahdollisuus on pienempi.

Työllistää arc flash -konsultteja

Valokaarisalamakonsultit ovat paras vaihtoehto, kun haluat vähentää valokaarisalamatapahtumia laitoksessasi tai työmaallasi. Valokaarivalot vaarantavat työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden sekä vaarantavat myös teollisuuslaitteet. Kokeneiden arc flash -konsulttien palkkaaminen laitoksellesi tai työmaallesi voi auttaa antamaan yrityksellesi mielenrauhan ja varmistaa samalla, että yritys noudattaa täysin OSHA:n vaatimuksia. OSHA asettaa tiukat ohjeet valokaarivalon riskien vähentämiseksi. Valokaarivalokonsultti auttaa sinua ymmärtämään nykyisen valokaarivaloriskin laitoksessasi tai työmaallasi ja tekee testejä, jotta tiedät, kuinka paljon sähköä työntekijät voivat altistua pahimmassa tapauksessa. Valokaarilamppuarviointi koostuu tyypillisesti yksityiskohtaisesta työmaakävelystä, valitsemastasi ohjelmistosta, jolla etsitään mahdollisia vaihtoehtoja sähkövoimajärjestelmän analyysiä varten, sähkökoordinaatioanalyysistä työmaan turvallisuuden tarkistamiseksi, oikosulkuanalyysistä, valokaarilamppuanalyysiraportista ja valokaarilamppumerkinnöistä. Investoiminen valokaarisalamakonsultteihin laitoksellesi on investointi sekä työntekijöihisi että yritykseesi. Turvallinen ja tuottava työympäristö on avain menestyvään liiketoimintaan.

Kaikissa valokaarilamppuun liittyvissä laitoksen ja työmaan huolenaiheissa kannattaa harkita hyvin koulutettua ja erittäin kokenutta valokaarilamppukonsulttia tai valokaarilamppututkimusta Dreiym Engineeringiltä, joka on yksi johtavista valokaarilamppututkimusyrityksistä. sähköalan konsulttiyritykset. Kokenut valokaarisalamakonsulttiryhmämme voi suorittaa tarvittavat testit, jotta yrityksesi voi varmistaa työntekijöiden ja laitteiden turvallisuuden tunnistamalla ja vähentämällä valokaarisalamariskiä laitoksessasi. Turvallisempi ja tuottavampi työympäristö alkaa valokaarisalamakonsultoinnilla, jonka avulla yrityksesi saa syvällisemmän käsityksen laitoksesi erityisestä valokaarisalamariskistä ja pääsee parhaiden mahdollisten ennaltaehkäisymenetelmien jäljille.

Tapoja vähentää Arc Flash -tapahtumia

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter