teksti

Eri Arc Flash PPE-luokat selitetty

Angela
elokuu 18, 2021

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Valokaarileimahdukset ovat voimakkaita sähköräjähdyksiä, jotka voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja työntekijöille ja yrityksen infrastruktuurille. Sähkölaitteiden parissa työskentelevien henkilöiden suojelemiseksi yritykset voivat vaatia työntekijöitä käyttämään henkilönsuojaimia työssään. Se, millainen henkilönsuojain on asianmukainen, riippuu kuitenkin kyseessä olevan laitteen tyypistä.

National Fire Protection Association on helpottanut sähköturvallisuuden maksimointia luomalla standardin NFPA 70E. Sen nimi on Standard for Electrical Safety in the Workplace, ja siinä esitetään sähköturvallisuusvaatimukset ja -käytännöt työntekijöille. Tässä standardissa NFPA jakaa asianmukaiset henkilönsuojaimet neljään eri luokkaan. Tässä Dreiym Engineering syventyy eri Arc Flash PPE -luokkiin.

Huomaa, että kukin Arc Rating -arvo viittaa materiaalia tai materiaalikerroksia kohti kohdistuvaan energiaan ja se ilmaistaan kaloreina cm/cm.2. Henkilönsuojainten valmistajien on noudatettava vähimmäisvalokaariluokitusta, jotta niiden henkilönsuojaimet kuuluisivat kyseiseen luokkaan.

Luokka 1: vähimmäisvalokaariarvo 4 cal/cm2

Tässä luokassa työntekijöiltä vaaditaan yksi kerros valokaariluokiteltua henkilönsuojainta. Muutamia esimerkkejä suojamateriaaleista, joita työntekijöiden on käytettävä, ovat:

 • Kypärähattu
 • Suojalasit ja valokaariluokiteltu kasvosuojus.
 • Kuulonsuojaimet
 • Nahkakäsineet
 • Arc-luokiteltu pitkähihainen paita ja pitkät housut.
 • Nahkajalkineet

Luokka 2: vähimmäisvalokaariarvo 8 cal/cm2

 • Valokaari-luokiteltu salamavalopuvun huppu tai AR-kasvosuojus.
 • Suojalasit tai suojalasit
 • Kuulonsuojaimet
 • Nahkakäsineet
 • Kaariluokiteltu pitkähihainen paita ja pitkät housut tai haalari.
 • Arc-luokiteltu huppu tai balaklava.
 • Arc-luokiteltu takki
 • Nahkajalkineet

Luokka 3: vähimmäisvalokaariarvo 25 cal/cm2

 • Valokaari-luokiteltu salamapuku Takki ja AR-housut tai -haalari.
 • Valokaari-luokiteltu salamapuvun huppu tai balaklava.
 • Kumiset eristyskäsineet ja nahkasuojat tai valokaarisuojakäsineet.
 • Kuulonsuojaimet
 • Arc-luokiteltu pitkähihainen paita
 • Nahkajalkineet

Luokka 4: Vähimmäisvalokaariarvo 40 cal/cm2

Viimeinen eri Arc Flash PPE -luokista on Arc Flash PPE -luokka 4. Arc Flash PPE -luokka 4 vaatii eniten suojaimia. Jokaisen vaatekappaleen on oltava vähintään 40 cal/cm.2. Joku, joka työskentelee tässä henkilösuojainten luokassa, näkee todennäköisesti seuraavia kohteita.

 • Kypärähattu ja valokaari-luokiteltu salamapuvun huppu
 • Suojalasit tai suojalasit
 • Kuulonsuojaimet
 • Kumiset eristyskäsineet ja nahkasuojat tai valokaarisuojakäsineet.
 • Valokaari-luokiteltu salamapuku Takki ja AR-housut tai -haalari.
 • Nahkajalkineet

Mistä tietää, onko työpaikkasi altis valokaarivalolle?

Jos haluat arvioida työpaikkasi sähkövaarat, investoi Arc Flash -tutkimukseen. Dreiym Engineeringin tiimi, joka koostuu Arc Flash -konsultit voi määrittää riskin, että tilassasi tapahtuu valokaarilamppu, ja millaisia vahinkoja on odotettavissa pahimmassa tapauksessa. Ota meihin yhteyttä jo tänään, niin sovitaan yksityiskohtainen tilakäynti, joka on ensimmäinen askel yrityksesi sähköturvallisuuden ja -laadun ylläpitämiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter