teksti

Yleiset Arc Flash -vaarat ja seuraukset, joista on oltava tietoinen

Angela
syyskuu 8, 2022

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Työskentelyyn jännitteisten laitteiden kanssa liittyy joitakin luontaisia vaaroja. Mutta ei ole monia tilanteita, jotka ovat verrattavissa valokaarisalamoihin. Nämä tapahtumat ovat välittömiä, uskomattoman haitallisia ja niitä tapahtuu useammin kuin luuletkaan. Mutta mitä tarkalleen ottaen ovat valokaaren välähdykset, mikä tekee niistä vaarallinen, ja mitkä ovat seuraukset?

Tutustu tähän lyhyeen oppaaseen ja löydä vastaukset näihin kysymyksiin.

Mikä on valokaari?

On erittäin tärkeää ymmärtää, mitä valokaari on, ennen kuin perehdytään siihen liittyviin vaaroihin. Perusmääritelmän mukaan valokaari on sähkövirta, joka kulkee ilman läpi. Valokaarileimahduksia voi esiintyä vain silloin, kun johtimien välillä ei ole riittävästi eristystä tai eristystä, joka kestäisi jännitteen.

Valokaarileimahdukset ovat hetkellisiä tapahtumia, joita esiintyy sähkölaitteissa. Ne johtavat usein vakaviin palovammoihin ja erilaisiin muihin vammoihin. Saattaa olla helppo ajatella, että nämä tapahtumat ovat harvinaisia. Mutta totta puhuen valokaarileimahduksia tapahtuu useammin kuin luulisi, ja ne voivat olla uskomattoman vaarallisia.

Mitä vaaroja niihin liittyy?

Valokaarileimahdukset ovat vaarallisia tapahtumia. Loppujen lopuksi ne ovat välittömiä sähköiskuja, jotka kulkevat ilmassa. Mutta mitkä ovat tähän ilmiöön liittyvät todelliset vaarat? Ei ole yllättävää, että niitä on useita, ja niiden vakavuus vaihtelee. Näihin vammoihin kuuluu lieviä vammoja, kolmannen asteen palovammoja ja kuolemaan johtavia palovammoja.

Valokaarileimahdukset todellakin lähettävät sähköiskuja ilmaan, mikä on jo itsessään vaarallista. Mutta vielä pahempaa on se, että jos ne ovat tarpeeksi voimakkaita, ne voivat aiheuttaa myös räjähdyksiä, jotka lähettävät sulan metallin pisaroita lentämään ilmassa uskomattoman suurella nopeudella.

Suuren kaariräjähdyksen aiheuttama paine voi olla niin voimakas, että se lennättää ihmisiä huoneen poikki. Lisäksi näiden räjähdysten paine voi nousta jopa 2 000 paunaan neliöjalkaa kohti. Lyhyesti sanottuna valokaarileimahdukset voivat olla erittäin vaarallisia tapahtumia kaikille, jotka seisovat liian lähellä.

Mitkä ovat seuraukset?

Toivottavasti ymmärrät nyt, miten vaarallisia valokaarisalamat ovat. Tämä ei kuitenkaan olisi tasapainoinen keskustelu, jos emme selittäisi lyhyesti joitakin erityisiä vaaroja, joita salamavalot aiheuttavat. valokaarivalon aiheuttamien vaarojen seuraukset. Nämä tapahtumat voivat aiheuttaa:

  • Kuulon heikkeneminen
  • Sokeus
  • Hermovaurio
  • Vakavat palovammat
  • Kuolemaan johtavat palovammat
  • Sydänpysähdys

Valokaarisalamoihin ei pidä suhtautua kevyesti. Ne voivat vahingoittaa sinua vakavasti tai jopa tappaa sinut. Onneksi on asioita, joita voit tehdä näiden onnettomuuksien ehkäisemiseksi ja niitä ympäröivien turvatoimien lisäämiseksi riskien vähentämiseksi. Ensinnäkin sinun pitäisi palkata ammattilainen sähköalan konsultointipalvelu tehdä valokaarivaloanalyysi jännitteisille laitteillesi.

Näin vähennät valokaarisalaman syntymisen mahdollisuutta. Se suojaa myös henkilökuntaa. On erittäin tärkeää varmistaa, että laitoksessasi noudatetaan kaikkia OSHA:n ja NFPA:n ohjeita, jotka koskevat valokaarisalaman turvallisuutta ja ennaltaehkäisyä. Luota meihin tässä asiassa; tulet olemaan iloinen, että teit niin.

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter