teksti

Miksi tarvitset työmaakävelytarkastuksen?

Angela
elokuu 6, 2021

Ota yhteyttä Dreiym Engineeringiin, jos sinulla on korroosio-, sähkö- tai rikosteknisiä kysymyksiä.

Yrityksille, jotka haluavat pitää omaisuutensa ja työntekijänsä turvassa, investoinnit ennaltaehkäiseviin turvallisuustoimenpiteisiin ovat välttämättömiä. Kaikista yrityksen rakennuksissa esiintyvistä vaaroista sähkövaarat ovat vakavimpia ja yleisimpiä. Riippumatta siitä, kuinka ilmeisiä ne ovat rakennuksessasi, sähkövaarat ovat kuitenkin olemassa. Sähköongelmien huomiotta jättäminen voi kuitenkin johtaa rajuihin vahinkoihin ja haittoihin. Vakavat sähkövahingot ovat yleensä vältettävissä perusteellisilla turvallisuusarvioinneilla ja ennaltaehkäisevällä protokollalla. Ennaltaehkäisevät analyysit ja menettelyt ovat parhaita, kun ne suorittaa ammattilainen sähköalan konsultti-insinöörit. Dreiym Engineering tutkii, miksi tarvitset yritystoiminnan infrastruktuurien tarkastuksen ja mitä tarkastukset pitävät sisällään. Aluksi luetellaan yleiset syyt sähkövaurioihin työpaikoilla.

Yleiset sähkövahinkojen syyt työpaikoilla

Vaikka sähköpurkaukset ovat joskus äkillisiä, ne eivät tule tyhjästä. Alla on lueteltu erilaisia yleisiä syitä sähkövahinkoihin työpaikoilla.

Vialliset laitteet

Kun yritykset eivät pidä työkalujaan ja laitteitaan hyvässä kunnossa, niiden käytöstä tulee väistämättä vaarallista. Ilman säännöllisiä huoltorutiineja työntekijät ovat paljon alttiimpia sähköiskuille, koska he eivät tiedä, milloin jokin laite on viallinen.

Vialliset sähkölaitteet ja -koneet on aina merkittävä heti, kun niiden kunto on havaittu. Laitteet on myös poistettava käytöstä välittömästi, jotta muut eivät voi käyttää niitä. Älä yritä korjata vioittuneita sähkötyökaluja, ellei sinulla ole siihen pätevyyttä.

Ilmajohdot

Ilmajohtojen läpi kulkee vaikuttavia sähkövirtoja, jotka voivat vahingoittaa työntekijöitä vakavasti, jos niihin törmää. Korkeat jännitteet voivat aiheuttaa vakavia palovammoja ja pahimmissa tapauksissa jopa kuoleman.

Minimietäisyys ilmajohdoista ja mahdollisuuksien mukaan turvakaiteiden ja -esteiden käyttö voivat minimoida ilmajohtojen kanssa tapahtuvat onnettomuudet.

Ylikuormitetut piirit ja johdotukset

On erittäin tärkeää, että yrityksesi ja sen työntekijät rajoittavat sähkökuormitusta sähkölaitteiden osoittamalla tavalla. Virtapiirien, työkalujen ja johdotusten ylikuormittaminen on varma tapa saada aikaan kipinä tai jopa räjähdys.

Suurelle sähkötarpeelle väärin mitoitetut johdot ovat yleinen sähköpalojen syy. Kannattaa aina investoida suositeltuihin johtoihin, jatkojohtoihin, pistorasioihin ja liittimiin kullekin sähkötyökalulle, jotta vältetään sen ylikuormittuminen.

Virheellinen maadoitus

Varmistaaksesi, että olet maadoittanut laitteesi kunnolla, sinun on tarkistettava, että laitteesi on OSHA:n maadoitusstandardien mukainen.

On todennäköistä, että rakennuksesi alla olevan maaperän läpi kulkee korkeajännite. Virheellinen maadoitus voi johtaa ei-toivottuun altistumiseen jännitteelle ja lisätä sähköiskun riskiä työpaikallasi.

Viallinen eristys

Estynyt eristys on sekä sähköiskun että tulipalon vaara. Viallinen eristys on poistettava käytöstä välittömästi. Älä yritä korjata ongelmaa yksinkertaisesti sähköteipillä ja asenna uudelleen vasta, kun johdot on korjattu tai vaihdettu.

Kosteuden läsnäolo

Useimmat ihmiset ovat tietoisia veden ja sähkölaitteiden negatiivisesta suhteesta toisiinsa. Veden läsnäolo lisää sähköiskun mahdollisuutta merkittävästi. Jos sähkötöitä on tehtävä märässä paikassa, varmista aina, että kaikilla paikalla olevilla on asianmukaiset henkilökohtaiset suojavarusteet.

Mikä on työmaakävelytarkastus?

Kun ymmärrät, mitä työmaan tarkastus on, on hieman helpompi ymmärtää, miksi tarvitset työmaan tarkastuksen yrityksellesi. Työmaakävelytarkastuksia pidetään ennakoivina lähestymistapoina sähköjärjestelmien kunnon ja turvallisuuden arvioimiseksi. Työmaalla tehtävien tarkastusten päätavoitteet ovat seuraavat:

 • Minimoi riski
 • Minimoi huolto
 • Minimoi käyttökustannukset
 • Optimoi investoinnit

Työmaakävelytarkastuksen suorittajat pyrkivät tunnistamaan kaikki olemassa olevat sähköongelmat. He myös yleensä etsivät ja paikallistavat näiden ongelmien syyn ja kertovat yritykselle parhaat ennaltaehkäisevät menetelmät, joilla vältetään ongelmien aiheuttaminen tai pahentaminen tulevaisuudessa.

Koska sähköjärjestelmät ovat herkkiä, erityisesti vialliset järjestelmät, useimmat yritykset turvautuvat kokeneiden sähköinsinöörien apuun järjestelmiensä arvioimiseksi. Insinööreillä on kokemusta, suojavarusteita ja lisäresursseja, joita tarvitaan perusteellisen tarkastuksen suorittamiseen turvallisesti.

Mitä asioita ammattilaiset tarkistavat työmaan tarkastuksen aikana?

Dreiym Engineeringin työmaakävelytarkastukset ovat huolellisia. Arvioimme erilaisia laitosongelmia, mukaan lukien seuraavat:

 • Maasulkuvian havaitseminen
 • Häiritsevä laukaisu
 • Laitteiston komponenttien viat
 • Sähköinen ohjaus/valvontaan, valvontaan ja tiedonhankintaan (SCADA) liittyvät kysymykset.
 • Ajoittaiset sähköhäiriöt
 • Laitteiden ylikuumeneminen
 • Laitteiden tärinä
 • Laitteiden kavitaatio
 • Taajuusmuuttajan (VFD) harmoniset yliaallot

Dreiym Engineeringin tarjoamat merkitykselliset palvelutyypit

Dreiym Engineering tarjoaa työmaakävelytarkastuksista erillisiä palveluja, joissa keskitytään myös sähköturvallisuuteen. Insinöörisuunnittelua, pohjatutkimuksia ja sähkökoordinointia pidetään myös erittäin hyödyllisinä palveluina yrityksille, jotka haluavat maksimoida työturvallisuutensa.

Tekninen suunnittelu

Dreiym auttaa yrityksiä sähköjärjestelmien luomisessa ja optimoinnissa. Konsulttimme hyödyntävät asiantuntevaa tietämystään viranomaisstandardeista ja yhdistävät sen yrityksesi sähköalan odotuksiin luodakseen hyvin toimivan järjestelmän. Insinöörisuunnittelupalveluidemme tuloksena syntyy sähkösuunnittelujärjestelmä, joka sopii myös sinun erityisiin toiminnallisiin tarpeisiisi.

Maaperätutkimukset

Maatutkaluotausten avulla voidaan määrittää, täyttävätkö uudet asennukset maadoitusvaatimukset. Maatutkalla voidaan myös arvioida, täyttävätkö olemassa olevat asennukset maadoitusvaatimukset. Dreiym tarjoaa muun muassa seuraavia erityyppisiä maastotutkimuksia:

 • Clamp-on-lukemat
 • Kahden nastan menetelmä
 • Potentiaalin laskumenetelmä
 • Olemassa olevien maajärjestelmien testaus
 • Katodisuojauksen häiriöt

Sähköinen koordinointi

Sähköjärjestelmien koordinointi minimoi yksittäisten vikojen vaikutukset koko sähköjärjestelmään. Ilman asianmukaista sähkökoordinointia laitoksestasi tulee haavoittuvainen laajalle levinneelle sähkökatkokselle, mikä on erittäin haitallista tuottavuudelle ja kannattavuudelle. Asianmukaisen koordinoinnin ansiosta yksittäinen kuormitusvika ei voi aiheuttaa koko laitoksen laajuista sähkökatkoa.

Dreiym Engineeringin asiantuntevien insinöörien tiimi pyrkii tekemään infrastruktuuristasi mahdollisimman turvallisen. Rakennusturvallisuuden optimointi ei ole tärkeää vain työntekijöiden suojelemiseksi, vaan se on olennaisen tärkeää rakennuksen suojelemiseksi estettävissä olevilta vaurioilta, taloutesi suojelemiseksi rikkomusmaksuilta ja sakoilla sekä yrityksesi nimen suojelemiseksi huonolta maineelta. Jos haluat taata, että infrastruktuurisi lähtee liikkeelle oikealla jalalla, tai jos haluat selvittää työpaikkasi erilaisten sähköongelmien syyn, ota yhteyttä Dreiym Engineering, PLLC:hen jo tänään. Valikoimastamme valittavissa olevien tarkastusten ja analyysien ansiosta voit varmasti tuntea olosi turvallisemmaksi rakennuksesi turvallisuuden suhteen asioituasi kanssamme.

Miksi tarvitset työmaakävelytarkastuksen?

 

Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyviä uutisia

Rekisteröidy meidän

NewsLetter